Zondag 23 november - A-ploeg


Nu de winter langzaam zijn intrede doet is het vaak moeilijk om de motivatie te vinden om te gaan fietsen.

Ger, Roger, Jos N. ,Edwin en Jos B. bleken genoeg motivatie gevonden te hebben om vandaag een tochtje van ongeveer 2 uur te maken.

Na de dorpstraat te zijn uitgereden richting Bemelen werd al snel duidelijk dat bevroren stukken wegdek 100% concentratie van ons opeiste.

Edwin kon in een bocht door zijn uitstekende stuurtechniek nog net zijn fiets “recht”houden.

Op kop rijden was ook niet bepaald een pretje door de harde en zeer koude wind konden we ons niet bepaald warm draaien. We kozen ervoor om via Cadier en Keer richting Eijsden en Visé te fietsen om van daaruit met de wind in de rug over Warsage en de Planck terug naar Sibbe te rijden, Voor Eijsden moesten we een lekke voorband van Edwin nog vervangen.

In Belgie bleek beduidend meer sneeuw in de nacht te zijn gevallen als bij ons, dit leverde wel pittoreske plaatjes op vooral ter hoogte van Aubel.

Gelukkig verder geen neerslag gehad tijdens onze rit. Op zaterdag zijn enkele cyclistleden nog op bezoek geweest bij Jos Feron om daar de 2009 items te bewonderen. Het gerucht gaat dat enkele leden alweer toe zijn aan een nieuwe fiets !

In ons clublokaaal na afloop konden we weer langzaam op temperatuur komen met behulp van een lekkere kop koffie.

[Jos B.]

Geen opmerkingen: