Zondag 20 juni - Vaderdagrit


Op deze laatste dag van de lente lijkt het wel winter! Goed ingepakt verschijnen 6 vaders aan de start: Roger, Jos B., Breur, Ger en Maurice. Vandaag staat de sterrit over de Rosier op het programma. Klokslag 8.00 uur vertrekken we dan ook in zuidelijke richting. Op weg geblazen door een noordelijke wind gaat het in rap tempo (of leek dat alleen zo vanwege de naweeën van een zomergriepje?) richting Aubel. Tussen Aubel en Battice is de weg nat en vallen er enkele druppels regen. Even wordt overwogen om af te buigen richting Blegny, maar al snel wordt het weer droog.

Toch nodigen de omstandigheden niet uit voor het volledig uitrijden van onze langste sterrit. Zeker als Ger nog de kwaliteit van de Waalse klei heeft getest ('doa kinste brikke van bakke') wordt besloten om niet verder te rijden dan Banneux. Op de ons bekende plek wordt de inwendige mens verzorgd. Ook een vrij omvangrijke groep fietscollega's uit Gulpen schuift hier aan.

Na het aansteken van enkele kaarsjes gaat het richting Pepinster. Van hieruit weer terug naar Battice en Aubel om via Teuven en Gulpen terug te rijden. In Gulpen komen we de processie tegen. In tegenstelling tot vorige week besluiten we allemaal af te buigen en huiswaarts te rijden via de Rijksweg Gulpen-Margraten.
[Maurice]

Geen opmerkingen: