Zondag 6 februari 2011

Zondag 6 februair 2011
Ondanks dat Piet Paulusma aan deze zondag voor fietsactiviteiten het mooie ronde getal 3 had gegeven (op een schaal van 10) stonden er toch 5 cyclisten netjes op tijd aan de Kirk, Ger, Jean, Jos B, Roger en Edwin. Jos B had de avond vooraf maar twee Red Bulls genuttigd, onvoldoende om het schaatsparcours deze ochtend eens met de ATB te gaan proberen.
Dus met een forse wind / storm werd vooraleerst besloten maar (weer) eens een rondje Aubel / Vise te doen, bijna lijkend op gepensioneerde managepaarden die hun rondjes enkel rechts (of links) om kunnen lopen. Echter om het genot van de wind mee al vanaf Aubel te genieten werd aldaar besloten oostwaarts te fietsen. Daar waar professionele schaatsers dan grote problemen zouden krijgen doordat ze hun rondje dan met de klok mee zouden rijden ipv tegen de klok in (zelfs Ritsma gaat hierbij hilarisch schaatsen) ging het voor de groep van vijf letterlijk voor de wind. Sommigen kregen zelf vermoedens nu al in vorm te zijn, echter werd het merendeel van de snelheid veroorzaakt door de windkracht 6 vol in de rug.......
Via Plombieres naar Gemmenich en linksop richting Sippenaken. Jean vroeg zich af waarom er met wind tegen bergop gereden werd (dubbel genaaid houdt beter) en als antwoord daarop werd niet het verlossende weggetje rechts naar Terziet genomen maar via Beusdael nog een bergje extra richting Teuven. Via een mooie laatste huppel in Teuven naar de Planck en toen bijna sprintend voor de wind uit via Banholt naar de goedsmakende koffie. 57 km in 2.15h.
[Roger]

Geen opmerkingen: