Zondag 25 mei - Kermiszondag


Er waren, zowel bij de a als b groep, weinig vertrekkers te noteren op deze zondagochtend. Waarschijnlijk was de processie die vandaag naar Yzeren trok of het dreigende weer hier de oorzaak van.

Jean, Roger, Ger en Ton werden vergezeld door niemand minder dan Jo Defaux die het beter vond om bij ons aan te sluiten dan alleen op pad te gaan.

Via Gasthuis en Welsden reden we richting Eckelrade om via wat weggetjes binnendoor Mesch aan te doen. De motregen had inmiddels plaatsgemaakt voor een wisselende bewolking. Na een uitgebreide sanitaire stop van Gerrie in Dalhem reden we richting Mortroux om hier een lange klim af te werken. De benauwde lucht in combinatie met de inspanningen brachten voor iedereen veel zweetdruppels. Via Battice richting Henri Chapelle alwaar de weg weer toegankelijk is. Helaas is het wegdek niet hersteld en is een nieuw aangelegde (gecompliceerde) rotonde het enige resultaat van een maandenlange wegafsluiting. Vanaf Hagelstein reden we richting Sibbe onder aanvoering van Ger en Jo. Tijdens de koffie werden we vereerd met een prachtige serenade van Harmonie St. Rosa welke vóór Café Aan de Kirk de processie afsloot.

Afstand: 78 km
Snelheid: 28.4
[Ton]

Geen opmerkingen: