Zondag 1 juni - A-ploeg


Zes!!!.... mensen aan de start voor de sterrit over de Rosier. Ton, (die eerder afdraaide ivm interland verplichtingen,) Ger, Jos B, Jos N, Jan, Breur en ondergetekende. Daarnaast nog drie leden van de B-groep; Lou Pisters, Henk Herben en Bérke Rouwet die als voorbereiding op hun alpentocht deze sterrit wilden meerijden. Ze dachten dat het een ritje van een dikke 100 km was. Als laatste sloot Patrick Diederen nog aan.

Met z.n elven ging het richting Aubel vanwaar Ton zijn eigen weg ging. In een lekker tempo werd vervolgens naar Battice gereden. Vandaar naar Petit Rechaine en zo verder naar Banneux.

Verder richting Stoumont waar Jos N ons attendeerde op de prachtige omgeving waar we doorreden, waarop Bérke antwoordde dat we niet met de IVN onderweg waren.

De beklimmimg van de Rosier was voor meerdere mensen de eerste kennismaking met deze helling. Jammer dat Henk hier even pech had aan zijn fiets. Inmiddels hadden de mensen van de B-groep al een paar keer verzucht dat het toch wel een erg lange rit was.

Tijdens de verschillende beklimmingen werden we verrast door de klimcapaciteiten van Lou.

Via Spa, waar we de drankvoorraad aangevuld hebben, werd verder huiswaarts gereden.

Op het terras bij Hub trakteerde Jan ivm zijn verjaardag.

Een puike tocht die in een goed tempo verreden werd.

135 km, 27,4 gem

[Jean]

Geen opmerkingen: