Zondag 22 juni - A-ploeg

Voor de sterrit van vandaag meldden zich Ger en Breur, Jean, Jos B. en Jos N., Roger en Maurice. Ook Jan en Adrie waren om 8:00 uur paraat, maar verkozen vandaag een rit naar Banneux met de B-ploeg.Omdat er in de loop van de ochtend regen werd voorspeld ging het snel op weg richting Eupen.

Nabij Membach moest Jos N. ons verlaten vanwege zijn pieperdienst. Via de prachtige weg langs het meer ging het met zijn zessen naar Mutzenich en Kalterherberg. Dan 'achterlangs' klimmen naar de Baraque Michel, waar Roger zijn inschattingsvermogen van hoe lang 400 meter is verder kon aanscherpen.

Bovenop werd er even gepauzeerd. Vanwege temperatuur en luchtvochtigheid was er voldoende aan drank. Roger informeerde of er een kraan beschikbaar was, maar Ger raadde dit ten stelligste af ("ik doe dat niet vaak, maar kijk nou eens even zelf om je heen" waren zijn wijze woorden). Daarom werd er toch tot aanschaf van flessenwater besloten, hoewel ondergetekende bij het horen van de prijs hiervoor letterlijk achteroverviel (of lag dat toch aan de smalle bankjes?). Even leek het erop dat Breur bij de bestelling vergeten was, maar dat werd door Roger diplomatiek gecorrigeerd.

Nadat Breur nog een prive-voetmassage had ondergaan vertrokken wij richting Eupen. In de afdaling vielen de eerste druppels van de voorspelde regen. Gelukkig bleef het vanaf Eupen verder droog. Bij Henri-Chapelle meldde Jos dat hij toch enige hinder ondervond van het bier op het plein de avond tevoren (waar hij de verrichtingen van het Nederlands elftal tegen Rusland had gevolgd). Overigens was deze 'inzinking' van korte duur, want nabij Euverem sprintte hij op het buitenblad richting Rijksweg Gulpen-Maastricht. Al met al een mooie rit, of - zoals Ger opmerkte - wellicht de mooiste rit in ons repertoire van sterritten.[Maurice]

Geen opmerkingen: