Zondag 24 mei - Sterrit Rosier

Nog een maand voor de bestorming van de Schwarzwald hellingen vertrokken Maurice, Jean, Hay, Roger, Jos B, Jos N en Ger voor de sterrit naar de Rosier. Prachtig zomerweer en eenieder in de korte mouwen via Aubel, Battice, Nessonvaux richting Banneux alwaar vlak voor de afdaling van de Muur van Theux werd doorgestoken naar Desnie waar de laatste 3 kilometer sluipend vals plat (volgens Maurice's Garmin schommelend tussen de 6 en 7%) van de achterkant van de Cote de Vecquee werden genomen (en waar Ger broer Jean er gewoon probeert af te rijden!!).

De mooie afdaling naar Stoumont (die de volgende statistieken in afdalende vorm kent; départ Stoumont Longueur 6.2 km. Dénivellation 330 m % Moyen 5.3 % % Maximal 7.0 %) gaf de burger weer moed. Vervolgens is de Rosier beklommen vanuit la Gleize met opvolgende afdaling naar Spa.

Te Theux (waar de Muur alweer werd ontweken) werd rijstevlaai en koffie genuttigd in een cafe waar de Standaard Luik drapeau al ophing (de kastelein zal die avond een meer dan dronken clandizie hebben gehad na het bahalen van de landstitel door voornoemde club).

Via Pepinster, Grand en Petit Rechain, Battice en de onvermijdelijke moeilijke(re) finale via Val Dieu ging het terug naar Sibbe. Het prachtige weer (+30 graden) bleef die dag aanhouden zodat het wielertenue zich goed begint af te tekenen op de adonissen.
[Roger]

Geen opmerkingen: