Zondag 2 oktober - Zomerrit

Zomerrit... ?!in oktober... ?! ja vandaag zou de temperatuur stijgen tot 26 graden.

laten we zeggen een goedmakertje voor de slechte zomer die we gehad hebben.

Breur, Jos N., Jean, Ger en Jos B. verzamelde zich om 9 uur bij ons café, waar normaal precies op tijd wordt vertrokken maar door wat gekeuvel met de "B" en uitwisselen van recepten,vertrokken we dan toch voor een vlak ritje.

Aangezien Ger en Jos N. wachtdienst hadden en Edwin elders nog verplichtingen had verkoos ik een rondje dicht bij huis (mini Amstel). Vertrokken richting Bemelen, Terblijt, Berg, Rothem, Meerssen, Lange Raarberg, Schimmert.

Na Waterval kreeg Ger dan toch het gevreesde telefoontje van zijn wergever dat er ergens een "steuring waor" : tap kapot, water in het béer, leiding bevroare, béer kapot; in onze gedachte hadden we de malleur al opgelost maar Ger moest toch opdraven. Waarna wij onze weg vervolgde richting vliegveld, Kasen, Moorveld, Geulle en Bunde van hieruit verkoos Edwin zijn verdere route.

Met z'n vieren verder naar Itteren, Borgharen en Maastricht.Bij de residentie van A. Rieu werden tv-opnamen gemaakt. Waarschijnlijk de kerstspecial aangezien zijn tuin bezaaid was met kunstsneeuw!

Via de sluizen van Lanaye naar Kanne om via de Halembaije (poesiekant) naar moelingen huiswaarts te keren. (Mesch, St. Geertruid en Margraten) 80Km. Totaal met gem. 29 p/h.

Bij Café aon de kirk was het behoorlijk druk, De organisatie van een wandeltocht verkoos het Café als vertrek/inschrijfpunt en de B-ploeg was zeer goed vertegenwoordigt. Dit Leidde ertoe dat bepaalde type glazen ” uitverkocht” waren, fluitje, bölke, vaas, piepke; Dusty hield de boel onder controle door alle aanwezige cyclisten te voorzien van hun bestelling.

Op het terras schoven even later Hans en Roger nog aan die een individuele tijdrittraining prefereerden. Voor Roger was het pas de 4de keer dat hij dit seizoen op de fiets zat gelukkig blijkt hij nog wel over moraal te beschikken aangezien hij met de gedachte rondloopt om een Mtb aan te schaffen.
[Jos B.]

Geen opmerkingen: