Zondag 13 april - A-ploeg


Zondagochtend kwart over 6. Je wordt wakker van het kletteren van de regen op het dakraam. Meteen dringt het tot je door... Dit kan niet waar zijn! Vandaag is de eerste Sterrit van dit seizoen naar Chaudfontaine. Gisteren heb je er vol verwachting naar uitgekeken. Het weer deed immers lente-achtig aan...

Toch naar beneden. Eerst Teletekst: regen. Dan maar naar de buienradar. Die van Belgie laat regen zien, de Nederlandse lijkt wat optimistischer. Daar houd je je aan vast en dus begin je aan je ontbijt. Om 5 voor half negen naar buiten waar Roger al rusteloos op en neer aan het rijden is. Net zoals jij heeft hij zich vol goede moed, maar wellicht tegen beter weten in, klaargemaakt voor deze rit. De druppels blijven gestaag vallen en om klokslag half negen gaan jullie onderweg.

Roger raadt af om een regenjasje aan te trekken: je moet de weergoden immers niet verzoeken... Op naar Slenaken, waar het zowaar allemaal een beetje minder lijkt te worden. Voorzichtig wordt al gesproken over 'echte mannen' en 'de harde kern'. Helaas... Nabij Henri-Chapelle houdt het op met zachtjes regenen en vallen er dikke druppels uit de lucht. In een bushokje trek je je regenjasje aan om op de grote plaat (als een '48' daar althans voor door mag gaan) huiswaarts te rijden voor een warm bad en een middagje ontspannen op de bank voor Parijs-Roubaix.

[Maurice]