Zondag 30 maart - A-ploeg


Vandaag treden 9 A-rijders (Ger, Jean, Breur, Ton, Edwin, Jan, Maurice, Roger en Adrie) aan voor de eerste officiële Cyclist rit. Het is de dag na het feest van Jos B die gisteren zijn 40e verjaardag heeft gevierd in het bijzijn van enkele aanwezigen. De groep wordt positief verrast door Jean: hij komt aanzetten met een fonkel nieuwe fiets, een full carbon Stevens afgemonteerd met Campa Chorus. Eenieder is het er over eens dat het een goeie keuze is, Jean succes met ermee!



Alvorens we weggeschoten worden moet er nog een foto gemaakt tesamen met de collegae van de B dit in het kader van de seizoensopening.
Maurice werpt zich op als route-navigator en belooft een vlakke rit "om Maaseik", met een straffe zuid-westelijke wind zullen we onze borst nat kunnen maken vanaf het keerpunt Maaseik ...................
We vertrekken in westelijke richting naar Bemelen en vervolgen onze weg naar Geulle, Berg a/d Maas, Obbicht om uiteindelijk in Maaseik te arriveren. Tot zover geen problemen en met een gemiddelde van 29,4 loopt 't als gesmeerd. Maar dan draaien we in zuidelijke richting en is de tegenwind meteen duidelijk voelbaar................. en zakt het gemiddelde ondanks verwoede pogingen van de mannen op kop om dit niet te laten gebeuren.
Met de GPS van Maurice komen we op "Ronde van Vlaanderen" weggetjes en sommige onder ons wanen zich daadwerkelijk aldaar; er wordt regelmatig een waaier op touw gezet van links voor naar rechts achter.......
Laatste obstakel van de dag is de Daelhemerweg die met een gezwind tempo "genomen" wordt. Voldaan stappen we bij Hub en Mien binnen en wordt de rit onder het genot van koffie (èn vlaai....) geëvalueerd.
Tijd 3.03
afstand 86 Km
gemiddelde 28,4

[Adrie]