Paasmaandag 13 april - Sterrit Chaudfontaine

Op deze mistige Paasmaandagochtend toch 12 (!!) man aan de start voor de eerste sterrit van het seizoen; Hay, Ber, Breur, Maurice, Hans, Jos N, Jos B, Adrie, Jean, Ger, Jan en Roger.

De tocht ging als de goede vrijdag ervoor richting Planck, Henri Chapelle (waar je door de mist het sluipende vals plat niet zag), Andrimont.Er werd stevig doorgetrapt en de hazen Jean en Adrie draaiden gevolgelijk af terug richting Nederland, voor Adrie wellicht mede door het feit dat zijn hartslagmeter om de 3 seconden een piepsignaal gaf... In gestaag tempo werd door Verviers gevlogen waarbij sommigen de indruk gaven niet meer door te hebben hier ook 3 dagen van te voren te zijn geweest (rotonde links/rechts??), of ging het gewoon redelijk straf?

Na Pepinster kwam de Waalse Cancellara voorbij ronken met Maurice op het achterwiel, al oefenend hoe hij in de Eddy Merckx van juni a.s. van het ene groepje naar het andere zal springen. Deze haas hield het straffe tempo erin tot Trooz alwaar hij denk ik voor het eerst in 15km zag 10 'Ollanders' op sleeptouw te hebben, tja en dat overkomt Boonen zelfs niet (Criquilion was de laatste die nooit doorhad dat hij een half peloton naar de finish bracht...), hier boog hij dus wijs een af andere zijstraat in (die hij normaal nooit genomen zou hebben...).

Vlak na Trooz rechtsop naar Romsee met wat kleine energieuitspattingen in een sprintje op de top. Wie daarna dacht aan uitrijden had het mis, in straffe galop kop over kop richting Sibbe, alwaar de gemiddelden van de km tellers / Garmins tussen de 29,3 en 29,8 lag (moet het ijkwezen eens langskomen?), en dat in de eerste helft van april, dat belooft veel goeds!!
[Roger]

Geen opmerkingen: