Zondag 5 april - Maaseik

De zondag van 'de Ronde' vraagt om een rondje door Vlaanderen. Daarom vertrekken Hay, Ger, Jos N., Hans, Roger, Jan en Maurice om 9.00 uur richting Maaseik. Eerst gaat het via Bemelen en Amby naar Geulle. Vanaf daar langs de Maas richting het noorden. Hans geeft blijk van goede stuurmanskunst bij het aansnijden van de bochten met hoge snelheid...

Onderweg sluit zich nog een oud(e) Ronde-deelnemer (1973) bij ons aan. Hij en zijn metgezel besluiten echter niet samen met ons de Maas over te steken. Na het keerpunt (van wie was die korte aflossing?) keren we terug naar het zuiden. Nabij de grindopslag raken wij even het spoor kwijt, maar de GPS brengt ons snel terug op de route. Ondanks het ontbreken van wind (in tegenstelling tot vorig jaar) wordt er door een enkeling verzucht: was Adrie maar hier (die zette ons immers verleden jaar langdurig uit de wind tijdens deze rit).

Na het opnieuw oversteken van de Maas (bij Stein) gaat het met hoge snelheid via Geverik en Schimmert richting Sibbe. Bij de rotonde in Broekhem nemen wij afscheid van Jan. De klim via de Daelhemerweg doet bij menigeen nog even pijn. Roger heeft hiervoor echter de juiste remedie (geleerd van de gebroeders Linckens): als het lastig wordt: naar het buitenblad schakelen; als het echt niet meer gaat: demarreren. Mooi op tijd en met een gemiddelde van bijna 30 per uur ploffen we neer in het clublokaal, waar we vanwege de drukte even moeten wachten op versterking voor de inwendige mens, hetgeen Ger verleidt tot de uitspraak 'woar ich mer neet mie met noa boave gekome...'.
[Maurice]


Geen opmerkingen: