Zaterdag 18 april - Toerversie Amstel Gold Race

Zoals de laatste jaren gebruikelijk was ging ook dit jaar wederom een afvaardiging van de Cyclist van start in toerversie van de Amstel Gold Race.

Op zaterdag 18 april gingen Maurice, Jos.N, Jos.B, Hans, Patrick en gastrijder Guido van start in de toerversie van de Amstel Gold Race met als doel zoveel mogelijk kilometers te maken. Er werd gestart op het parcours van de 200 kilometer. Het resultaat van deze dag zou door iedereen overgelaten worden aan het gevoel en omstandigheden van het moment.

Bij het ontwaken in de vroege ochtend konden we constateren dat het in ieder geval droog was. Arm en of beenstukken waren geen overbodige luxe. Het zonnetje hield zich tot vroeg in de middag verborgen. Er was een voortvarende start met als eerste scherprechter de Geulhemmerberg waar de twee coureurs uit Vilt aansloten. Het was gelijk een flinke drukte op dit vroege uur, 7.30 uur. De eerste 100 kilometer werden over een relatief vlak parcours in een straf tempo afgelegd. Jammer van wat lekke banden anders…

Rond de klok van 11.45 uur zijn we op de Bemelerberg door gereden naar Sibbe. Maurice en zijn lieftallige echtgenote hadden gezorgd voor broodjes, vla en koffie. Wij hebben hier de innerlijke mens weer aangesterkt voor het vervolg van de route. Het vervolg zou anders zijn dan de eerste aanloop, nu kon je terecht zeggen we hebben in heuvelland gereden. Jos N. verliet na een uur als eerste het strijdtoneel, hij had de dag ervoor al een meer dan stevige wandeling gehad en vond het welletjes na 130 kilometer. De rest van groep vervolgde de route van de 200 km. Na het beklimmen van de Loorberg ging het richting Gulpen. Bij de Koning van Spanje was het moment voor Patrick, Maurice en Guido om af te draaien richting huisadres, tot dat moment hadden we 150 km afgelegd. Jos B. en Hans wilden nog niets van afdraaien weten en vervolgden de weg.

Na een steile afdaling van de oude Gulpenerberg ging het via Wittem richting Eys voor de beklimming van de Eyserbosweg en daarna richting Simpelveld om via de Huls richting Ubachsberg te gaan. Hier zijn we van het parcours afgeweken en richting Valkenburg gereden alwaar Jos B. het ook welletjes vond. Ondergetekende heeft daarna nog de Geulhemmerberg en Bemelerberg voor zijn rekening genomen om uiteindelijk in het clublokaal te stoppen voor een welverdiend kopje koffie en stuk vlaai. Op de kilometerteller stonden op dat moment 195 kilometer met een gemiddelde van 28.1 kilometer voorwaar geen slecht resultaat. Al met al een leuke dag die traditioneel voortgezet moet worden en zeker voor herhaling vatbaar is.
[Hans]

Geen opmerkingen: