Zondag 14 juni - Sterrit Kalterherberg

's Morgens om 8.00 uur aan de start voor de klassieker onder onze sterritten, de rit over Kalterherberg en de Baraque Michel. Breur, Hayke, Ger en Jos B. voltooiden de complete tocht. Maurice en Jean begeleiden ons enkele kilometers maar draaien vroegtijdig af.

Na Eupen voert een geasfalteerd bospad ons langs het stuwmeer van Eupen omhoog richting de rijksweg N67 Eupen/Monschau. Van hieruit volgt een lastig stuk: Kalterherberg-Sourbrodt-Botrange. Om de een of andere reden is deze strook een “rottig” stuk om met de woorden van Ger te spreken.

Wind tegen, berg op (en af), draaien en keren door Duitse/Belgische gehuchten om uiteindelijk op het hoogste punt van Belgie uit te komen. In het ons bekende frietkot op de Baraque werd cola gekocht om uitdroging tegen te gaan (toch zo’n 25 graden vandaag). Het frietkot had helaas geen WC waardoor Ger genoodzaakt was om met een paar servetjes de busch-busch in te duiken om een grote boodschap te doen.

Dit bleek een interessant gespreksonderwerp bij de overige 3 coureurs. Conclusie: aan de hand van je ontlasting kun je zien in welke “vorm” dat je verkeerd. Volgens Hayke had hij vandaag dan eigenlijk niet moeten gaan fietsen...!

Na nog wat gekeuvel dan toch de Baraque achter ons gelaten om via de Gileppe, Limbourg, Henri Chapelle, Teuven terug in Sibbe te komen alwaar regendruppels slechter weer aankondigden.

Breur kon me in de Kapelstraat in IJzeren nog de volgende gegevens doorgeven: 130 kilometer en 1400 hoogtemeters. Terecht een klassieker!
[Jos B.]

Geen opmerkingen: