Schwarzwaldweekend - dag 1 (vrijdag 26 juni)

"Sien veer eweg..." De eerste rit zou een kleintje worden met het oog op de tijd en natuurlijk het weer.
Ik kende deze patrick nog niet maar een ding werd snel duidelijk iemand die goed berg op kan rijden, maaaar lukte dat wel met een "21"
Er ontspon zich een hele complot theorie waar Patrick Linckens een verdachte rol in speelde, hij had namelijk gezegd dat het Zwarte woud zoiets was als de Ardennen.
Nou hoe ongelijk kan een mens hebben, klimmetjes die een eerste categorie waardig zijn en neigen naar een Buiten categorie.
Enfin in de nacht die volgde bedacht Patrick, badend in het zweet, dat er binnen zijn familie iemand was die een "25" had pffffffff.
Hai was het slachtoffer en werd beroofd van zijn bergverzet en reserve wiel.
De rit van deze dag, die trouwens de geschiedenis boeken in gaat als de kortste rit ooit gereden op een reis, had maar één hoogte punt "Belchen".
Deze naam werd oneerbiedig omgedoopt tot "Belsch" de klim strandde bij een kabelbaan station en een grind pad.
Dit grindpad is later omgedoopt tot het "Maurice in de Braeck pad" zo heten vanaf nu trouwens alle grind paden in het Zwarte Woud.
Wachtend op de terugkeer van Maurice, die als enige een aanval op de top had gedaan, werden we geconfronteerd met het eerste hemelwater.
De afdaling en terugkeer naar de basis werd daarom ook onderbroken bij een huis met een iets te groot dak overstek.
Elke andere groep mensen zou enorm pissed zijn maar niets was minder waar, de verhalen kwamen boven "Wets te nog toen veer met Jean en Breur en Tonny .......... "
Ja Ton kwam ook langs meerdere keren per dag, hij was er gewoon weer bij, met een brede grijns luisterend naar de mooie verhalen van weleer.
Bij terug keer in het hotel mochten de fietsen in de woonkamer van de Poolse eigenaar worden gezet (minder hadden we ook niet verwacht)
Een leuke avond in het bruisende centrum van Schönau volgde, flaneren langs de lege terrassen en de konditorei (helaas gesloten vanwege een koffietafel)
Het geheel werd opgeluisterd, tot 12.00 uur s'nachts, door de wehrmacht Kapelle...
[Arthur]

Geen opmerkingen: