Dinsdag 26 augustus - Koninginnerit


Van Val d'isére naar Briancon.

Vandaag rijden we over 3 cols, gelukkig was het ontbijt voldoende om aan onze grote energiebehoefte te voldoen. Vanuit Val d'Isere meteen klimmen voor de overige km's van de Iseran. Deze col werd door iedereen goed "genomen" waarna we koers zette richting de voet van de col du Télégraphe.

Een brede weg die licht bergafwaarts gaat met enkele stukken valsplat werd als lastig ervaren door de flinke tegenwind die er stond. Door formidabel "kop"werk van met name Adrie en Edwin konden we in St. Michel de Maurienne aan onze lunch beginnen. Een door Ton Jacobs gekend restaurant werd via de mobiele techniek aan onze chef déquipe doorgegeven waarna het peloton zich op het terras de lunch liet smaken.

Leuk is te zien hoe iedereen met verschillende gerechten zijn hongerklop probeert te vermijden, voor de één en lichte salade en voor de ander een grote pizza of lasagna. De vrouwelijke bediening op het terras was weer eens aangenaam.

Klokslag 13.30 uur vertrokken voor de klim van de Telegraph. Deze werd door iedereen goed verteerd , ieder zijn eigen tempo want de klim van de Galibier kwam nog als "toetje".




Deze berg kan het beste worden omschreven als een "killer"met "zuigend" asfalt. Bovenop de top was het klassement gemaakt echter door een latere binnenkomst van mezelf is mij niet geheel duidelijk wie hier de punten heeft gepakt.

Na een groepsfoto gemaakt te hebben bij het monument van Henri Desgranges grondlegger van de Tour) werd de afdaling volle bak ingezet om op tijd in Briancon aanwezig te zijn. Bij een passage binnen de bebouwde kom werd door enkele mannen een flitspaal geteisterd door harder dan 50 Km/h langs deze flitser te knallen. (Iwan de foto wordt nog nagestuurd door de Gendarmerie).

Laat aangekomen in het hotel met een hoog "schrootjes"gehalte konden we nog nagenieten bij een heerlijk diner.

Conclusie : met recht een koningennerit 3 cols, 3000 hoogtemeters, 159 KM, 's morgens om
08.30 uur gestart geeindigd om 18.00 uur.

[Jos B.]

Geen opmerkingen: