Woensdag 27 augustus - Naar Barcelonette


Met de fantastische rit over de Galibier in het achterhoofd konden we na een stevig ontbijt (maar niet heus) in het schrootjespaleis te hebben genuttigd aan de beklimming van de Col de Izoard beginnen. De locale regiobus ging helaas niet naar Barcelonette dus was eenieder genoodzaakt dit per velo te voltooien. De Izoard is een prachtige klim met voldoende vermaak onderweg waaronder ligfietsen, oma's op hybrides en dames die hun persoonlijke record met 6 minuten verbeterden.

Een dame met fietskar maakte toch wel de meeste indruk, temeer daar wij haar later op de Vars weer tegenkwamen en haar tempo te hoog lag om er iets te macho voorbij te stuiven....dit ging dus vrij geleidelijk (zou ze zonder kar hebben kunnen aanklampen??)



De lunch in Guillestre was wederom perfect en de stijgende lijn in vriendelijkheid en aanblik van het bedienende personeel is sinds Cluses zeker doorgezet. De weg naar het restaurant leidde nog even over een stukje Keutenberg, maar als je dat dan ook weer af mag dalen is de smart nog maar de helft. De 'Wheely' van Iwan mislukte maar net, hetgeen overigens dan toch betekent dat je gewoon tegen het asfalt gaat. Nadat de temperatuur weer aardig tegen de 30 begon te lopen kon met de beklimming van de Col de Vars worden begonnen. Mooie klim met een even zo mooie afdaling waarna Adrie en Edwin het peloton in straf tempo naar Barcelonette loodsten waar we al om 16.00 onze kamers konden betrekken (m.u.v Adrie die de fietsen weer in een optimale conditie bracht, waarvoor dank) in een prima hotel met aansluitend een perfect diner en een gezellige afsluiting op het plein van Barcelonette.



Conclusie : mooie rit 2 cols, 99 KM, 's morgens om 09.00 uur gestart geeindigd om 16.00 uur.

[Roger]

Geen opmerkingen: