Maandag 25 augustus - Op weg naar Val d'Isere


Na een welverdiende nachtrust was het vanochtend een half uur eerder vertrekken in relatie tot de dag van gisteren. Dit was gisteren in petit comite beraadslaagd en unaniem door de groep overgenomen. Iedereen was vanochtend tijdig gesoigneerd en het tenue mocht naar eigen inzicht gekozen worden. Vandaar dat een gemeleerd kleurijk gezelschap op pad ging. Voorbereid op alles, zelfs op regen. Dit laatste werd gesugereerd dat er mogelijk rekening mee gehouden moest worden.

Bij het vertrek namen de nestoren al een kleine voorsprong om alvast rustig naar boven te rijden. Het was immers gelijk 12 kilometer bergop naar de top van de Col des Saissies. Op het moment dat de hele groep op weg was kwam er iemand achter dat waarschijnlijk zijn regenjasje niet op de plaats was waar het hoorde. Hij reed gewoon de afgelegde kilometers bergop terug om zijn gedachtengang anders bevestigd te krijgen.

Na deze klim volgde een stevige afdaling. Daarna zijn we gelijk, na een vekleedpartij, begonnen aan de Cormet de Roseland. Een bekliming van 20 kilometer, op zich geen sinicure. Maar wel een prachtig landschap waarin zich mening gevecht voltrok met de natuurelementen. Prachtige vergezichten met stevige stukken naar boven. De aankomst boven op de col was dan ook een fragmentarisch geheel.



Na wat eten, drinken en natuurlijk een groepsfoto werd begonnen aan een afdeling van 20 kilometer. Van begin af aan ging het stevig en bochtig naar onderen. De afdaling qua snelheid was redelijk verdeeld. Er waren er die gewoon naar onderen vielen en keken tot hoever de kilometerstellers reikten en die met verstandelijke vermogens fietsend en genietend van de omgeving deze klus klaarden.

In Bourg Saint Maurice zijn we wat gaan eten. Nadat de fietsen op het balkon geplaatst waren werden de pizza's en de tagliatella veroberd. Tegen twee uur gingen we weer op pad. Volgens Maurice was de beklimming van de Col de Iseran niet zou steil en konden we met z'n allen wel volgen. Maar.... die geloofd wordt heilig. Of Maurice had een ander routeboekje of ze hadden de wegen opgehoopt. Gemakelijk was het absoluut niet en daar was iedereen het over eens.

Rond vier uur waren we in Val d´Isere en namen we intrek in het hotel. Adrie en een paar hulpjes gaven de fietsen een poetsbeurt en werden er aan een tweetal racekarretjes wat kleine reparaties verricht. Een aantal mensen gingen inkopen doen in het dorp. De inkopen verschillenden van ba(i)llenzalf tot ansichtkaarten. Na een gezamelijke alcholische versnapering, geserveerd door Claire, was het om half acht tijd voor het diner. Het mag met recht gezegd worden, het was wederom weer allemaal goed verzorgd.

Na de verobering van de maaltijd was het merkbaar dat het zwaar was geweest tot nu toe, maar ook dat de nervositeit voor de rit van morgen duidelijk ronddwaalde. Door een aantal werd nog wat nagekaart onder het genot van wat koffie en een pilsje. Wat de dag voor morgen zal brengen is ongewis, maar is zeker niet mis.

[Hans]

Geen opmerkingen: