Zondag 3 augustus - A-ploeg


Als ultieme voorbereiding op onze 'Tour des Grandes Alpes' staan er in augustus drie sterritten gepland, waarvan vandaag de eerste gereden werd. Wederom stonden er 11 renners aan het vertrek, allemaal deelnemers aan de aanstaande fietsvakantie. In tegenstelling tot afgelopen week waren Adrie, Jan en Jos B. er niet bij maar werd het elftal compleet gemaakt door Edwin, Patrick L. en Guilbert.

Via La Planck ging het richting Aubel. Aldaar zaten we kort in het wiel bij een aantal collega-fietsers van de fietsclub Gulpen. Al gauw werden deze echter achtergelaten om via Battice richting Banneux te fietsen. Nabij Nessonvaux zorgt een lekke band bij Jean voor een kort moment van rust alvorens te klimmen naar Banneux. Vervolgens afdalen naar Remouchamps en de klim bij Stoumont.

Na de afdaling in Theux is het tijd voor een rustpauze. Breur organiseert bij de locale boulanger een tweetal overheerlijke rijstevlaaien (in grote stukken gesneden en netjes op het terras geserveerd met servetjes, waar vind je dat nog?). Na kort overleg over de te volgen route rijden we in hoog tempo (het gemiddelde zou vandaag uitkomen op 28,5 km/h) via Pepinster, Battice en La Planck terug naar Sibbe. Patrick L. probeert richting La Planck nog even 'het spel op de wagen' te krijgen, maar het meerendeel van de mannen hield zich gedisciplineerd aan een rustig maar strak tempo.

[Maurice]

Geen opmerkingen: