Zaterdag 23 augustus - Heenreis


Na maanden van voorbereiding (grove schattingen gaan uit van een kleine 75.000 km) is het vandaag eindelijk zover. Al rond 6 uur vertrekken Roger en Edwin met fietsen en koffers in de bus richting Franse Alpen. De overige deelnemers zullen per vliegtuig naar Geneve reizen. Na een klein misverstand rondom de beschikbare chauffeurs opgelost te hebben vertrekken zij rond 10 uur richting de luchthaven in Brussel.

De vliegreis verloopt voorspoedig en ook de geluiden (via SMS) vanuit de bus zijn positief. Om 14:00 uur staan de deelnemers in Geneve op de luchthaven waar zij ontvangen worden door een lieftallige dame met een bordje 'A. Jacobs'. Vanuit Hirmentaz horen wij dan dat Roger en Edwin al veilig bij het hotel gearriveerd zijn.

Na aankomst in het hotel worden de fietsen uitgeladen en in orde gebracht. Met name de fiets van Hans behoeft aandacht. Adrie zorgt voor de nodige expertise. Na een kort verkenningsrondje door het dorp komen wij samen in de bar voor een aperitief. Hier worden wij verrast door een aantal polo's die gaan zorgen voor 'eenheid van tenue' gedurende de volgende dagen.

Vervolgens gaan wij aan tafel. Met een brok in de keel luisteren we naar een erg persoonlijke en aangrijpende brief van Ton aan alle deelnemers. We heffen het glas op Ton en een goede afloop van dit avontuur. Tijdens het eten worden er over en weer de eerste steken uitgedeeld. Nog voor het toetje worden we voor een tweede keer verrast door Roger die een prachtige set tenues uitdeelt. Dit zal gedurende de komende dagen zeker zorgen voor een verdere versterking van het groepsgevoel.

Tegen 23:00 uur wordt het stil in het hotel en maken wij ons op voor een goede nachtrust in aanloop naar wat er komen gaat...
[Maurice]

Geen opmerkingen: